Varför visas timvärden när det varit strömavbrott?

Uppdaterad:

Ellevios elmätare registrerar mätarställning vid jämna klockslag varje timme. Vid ett strömavbrott är mätaren strömlös och mäter ingen energi, när anläggningen (och därmed elmätaren) åter får ström kommer mätaren igång och fortsätter mäta elanvändning. Anledningen till att det ser ut som att elanvändning registreras under ett strömavbrott är att när vi får kommunikation med elmätaren efter strömavbrottet och mätvärden skickas till oss igen kommer våra system fördela elanvändningen under hela perioden där vi saknat kommunikation, dvs fördelningen görs även för de timmar strömavbrottet var. Vi på Ellevio följer branschstandard när vi gör denna fördelning. 

Exempel: Ett strömavbrott inträffade klockan 01:15 och strömmen var tillbaka klockan 03:30. Vi har ett mätvärde från klockan 01:00 och ett mätvärde från klockan 04:00, men inga mätvärden från klockan 02:00 och 03:00. Den förbrukning som skedde mellan klockan 01:00-01:15 och den förbrukning som skedde mellan klockan 03:30-04:00 fördelas ut på tiden för strömavbrottet.

Det är endast om du är timavräknad och har timpris hos din elhandlare som detta kan påverka dig som kund då elhandlarens debitering per timme kan skilja.

Hittar du inte vad du söker?

Kontakta oss här

Hjälpte den här sidan dig?