Få bättre koll med vår app

Att hålla koll på din elanvändning är smart, både för ekonomin och för klimatet. Med hjälp av appen kan du följa din elanvändning och klimatpåverkan dag för dag och jämföra över tid. Dessutom kan du jämföra din elanvändning med grannarna.

Ellevios app

I appens hemvy kan du samla dina favoritfunktioner – kostnad, klimatpåverkan eller kanske faktura? Bygg din hemskärm som du vill för att få en snabb överblick. Du som har solceller på taket kan dessutom få koll på din produktion. Ladda ner och upptäck flera smarta funktioner!

Skärmklipp från Ellevioappen

 • Följ din elanvändning och jämför över tid
 • Se dagens elpriser och planera din elanvändning efter när priset är som lägst
 • Förstå vad i hemmet som använder mest el
 • Se dina elnätsfakturor
 • Upptäck vilken klimatpåverkan din elanvändning har
 • Solceller, elbil eller smart hemsystem? Styr allt i appen!

Ladda ner appen och få bättre koll redan idag!

Har du solceller?

Följ produktionen från din solcellsanläggning i appen.

 • Överskottsproduktion: Mängden el du säljer ut i elnätet
 • El från elnätet: Hur mycket el du köper från elnätet
 • Klimatbesparing: Uppskattning av innevarande månad
 • Total produktion: För dig med växelriktare av märket SolarEdge eller Fronius

Graf solcellsproduktion

Har du elbil?

Med laddbox från Charge Amps, Easee eller Zaptec kan du koppla upp dig med vår app och använda våra smarta funktioner.

 • Skapa ett smart laddschema och ladda när det är som billigast
 • Lär dig hur stor andel din elbilsladdning är av hushållets totala elanvändning
 • Se din laddhistorik

Graf elbilsladdning

Vanliga frågor och svar

 • Du loggar in i appen genom att använda BankID, om det inte är du som står på elnätsavtalet behöver personen som står på avtalet först ha använt tjänsten Familjedelning för att du ska kunna logga in. På denna sida hittar du mer information om appen och alla funktioner.

  Om du har BankID på en annan enhet väljer du "BankID på annan enhet" vid inloggning. Scanna QR-koden med BankID på den enhet du har den installerad och signera inloggningen.

  Om du inte har BankID hänvisar vi till att använda Mina sidor på webben där kan du skapa ett användarkonto och logga in med hjälp av användarnamn och lösenord. Observera att det endast är personen som står på avtalet som kan skapa ett konto.

 • Om du vill att någon annan än den som står på elnätsavtalet ska kunna logga in i appen, för att till exempel kunna se elanvändningen, kan du använda dig av det vi kallar Familjedelning. Funktionen finns i appen med version 1.3.2 eller senare, du hittar den under "Mitt hem" och "Kunduppgifter".

  Klicka på "Lägg till familjemedlem" och fyll i uppgifterna, du behöver ha tillgång till personens namn, e-postadress och personnummer. Personen du lagt till får ett mejl från oss på Ellevio med länk till AppStore och Google Play för nedladdning av appen.

  Notera att personen behöver ha tillgång till BankID på samma enhet som appen används för att kunna logga in.

  Funktionen Familjedelning finns bara i appen, denna funktion finns inte på Mina sidor.

 • Ja, det kan du göra. Vi har något som vi kallar Familjedelning. För att få tillgång till denna funktion så behöver den som står på elnätsavtalet ha tillgång till ditt namn, mejladress och personnummer.

  Funktionen finns i appen med version 1.3.2 eller senare, under "Mitt hem" och "Kunduppgifter" Be den som står på elnätsavtalet att klicka på "Lägg till familjemedlem" och fylla i uppgifterna. Du får då ett mejl från Ellevio med länk till AppStore och Google Play för nedladdning av appen och du loggar sedan in med ditt BankID.

  Funktionen Familjedelning finns endast i appen, denna funktion finns inte på Mina sidor.

 • Du kan radera ditt användarkonto direkt inne i appen genom att gå till "Mitt hem", "Om appen", "Ta bort appkonto". Därefter kan du avinstallera appen och efter några dagar kommer ditt konto vara raderat.

  Om du redan har avinstallerat appen kan du istället skicka ett mejl till radera_app-konto@ellevio.se med namn, kundnummer samt information om att du vill radera ditt konto. Notera att det kan ta några dagar innan användarkontot är raderat.

  Att radera användarkontot påverkar inte ditt elnätsavtal med Ellevio.

  Tänk på att om du vid ett senare tillfälle testar att logga in i Ellevios app igen så skapas ett nytt användarkonto.

 • Om du har avtal för flera anläggningar hittar du dem i den dropdown meny som finns högst uppe till vänster i hemvyn, där väljer du vilken anläggning du vill titta på.

 • Du kan endast se de avtal du står för när du är inloggad i appen. Om det är någon annan person som står på avtalet för till exempel fritidshuset behöver den personen använda funktionen Familjedelning för att du ska kunna se det avtalet. Funktionen finns i appen med version 1.3.2 eller senare, under "Mitt hem" och "Kunduppgifter".

 • Gå in på Mina hem i appen, under Notifikationer kan du själv välja vilka notiser du önskar få.

Information från: Ellevio AB, 

sidan uppdaterad 11 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?

Läs mer