Kan jag se elanvändningen i realtid?

Uppdaterad:

Om du har en elmätare med tillverkare Sagemcom eller Kaifa kan du använda mätarens lokala kundgränssnitt och koppla upp dig mot mätaren med en tredjepartslösning, en extern hårdvara som kopplas in i mätarens gränssnitt. Vi på Ellevio tillhandahåller ingen hårdvara eller programvara för detta ändamål utan detta behöver du som kund köpa själv. 

Sagemcommätarna har en P1 port via RJ12, vilket är branschrekommendation. Det lokala kundgränssnittet måste aktiveras innan användning, detta gör du själv via Mina sidor eller Energikonto. Du kan se på mätardisplayen att kundgränssnittet är aktiverat genom att det är en nedåtvänd pil ovanför P1.

Kaifamätaren som finns hos våra kunder i Vallentuna har en HAN-port via RJ45, vilket uppfyller de funktionskrav som finns. Det lokala kundgränssnittet är aktiverat på mätaren, du kan se på mätardisplayen att kundgränssnittet är aktiverat genom att det är en nedåtvänd pil ovanför HAN.

Kaifamätaren som finns hos våra kunder i övriga landet har en P1 port via RJ12, vilket är branschrekommendation. Det lokala kundgränssnittet är som regel redan aktiverat, du kan se på mätardisplayen att kundgränssnittet är aktiverat genom att det är en nedåtvänd pil ovanför HAN. Om detta har missats vid installation av mätaren, kontakta vår kundservice via telefon 0771-53 53 00 eller via vårt kontaktformulär så hjälper vi dig.

 

Hittar du inte vad du söker?

Kontakta oss här

Hjälpte den här sidan dig?