Utan oss stannar Sverige

Ellevio är ett av Sveriges största energibolag. Vi skapar elsystemet som ger liv åt vardag som helg hos en miljon kunder – idag och imorgon.

Framtiden behöver dubbelt så mycket el

Genom Ellevios nät strömmar den livgivande elen till alla hushåll och verksamheter i våra nätområden. Samtidigt utvecklar och bygger vi lösningar för framtidens elsystem som ska klara av ett mer än fördubblat elbehov. Det är nämligen vad som krävs för att Sverige ska bli ett fossilfritt samhälle. På Ellevio är vi fast beslutna att leda omställningen. Tillsammans med kunder och partners ska vi elektrifiera Sverige – för en ljus och hållbar framtid.

Korta fakta om våra elnät

24 TWh el

Så mycket el strömmade genom vårt nät under 2023. Det är ungefär 18 procent av Sveriges totala elanvändning under ett år.

8 000 mil elnät

Vårt elnät är nästan 8 000 mil långt. Ungefär två varv runt jorden alltså!

99,99 procent

Basen för allt vi gör är att ge våra kunder en leveranssäker och prisvärd elleverans. Under 2023 var pålitligheten i Ellevios elnät 99,99 procent.

Allt på ett och samma ställe

I vår års- och hållbarhetsredovisning kan du fördjupa dig i vår strategi och vårt hållbarhetsarbete, hur bolaget styrs, hur vi blir en attraktiv arbetsgivare och vårt finansiella resultat.

Varje dag, året om förbättrar och moderniserar vi vårt elnät.

Vad vi gör

Vill du elektrifiera Sverige?

Lockas du av en spännande och utmanande vardag? Då är Ellevio arbetsplatsen för dig!

För investerare

Ellevio har ett ramverk för grön finansiering och obligationer noterade på irländska börsen. Vi publicerar hel- och halvårsrapporter och presenterar både finansieringsstrategi och nyckeltal.

Information för investerare (engelska)

Få nyhetsbrev om elbilar och elbilsladdning

Varannan månad skickar vi ut inspirerande artiklar, nyheter och erbjudanden i vårt nyhetsbrev vi kallar Laddat. Vill du få denna information direkt i din e-post?

Anmäl här!

Få nyhetsbrev om solceller

Varannan månad skickar vi ut inspirerande artiklar, nyheter och erbjudanden i vårt nyhetsbrev vi kallar Solguiden. Vill du få denna information direkt i din e-post?

Anmäl här!