Om du ska flytta till ett hus som producerar egen el, till exempel via solpaneler på taket, behöver du teckna två avtal hos Ellevio innan du flyttar in. Det ena avtalet är för elanvändningen och det andra avtalet för produktionen av elen. Kontakta vår kundservice på telefon 0771-53 53 00 och meddela oss anläggnings-id för både produktionen och för konsumtionen så hjälper vi dig att ordna de elnätsavtal som du behöver.

Vi ber dig observera att du även behöver två avtal med elhandelsföretag, ett för din konsumtion och ett för din mikroproduktion. Du kan välja två olika elhandelsföretag om du önskar det. Det elhandelsföretag du väljer för din mikroproduktion har mottagningsplikt för din produktion, dock kan det skilja sig gällande ersättning för produktion mellan olika elhandelsföretag.

Om du inte själv gör aktivt val gällande elhandelsföretag, både för konsumtion och produktion, kommer du anvisas till GodEl.

Läs mer om ersättning vid produktion av egen el här.