Kontrollera att du har angett ett giltigt användarnamn (giltig e-postadress) och lösenord eller personnummer och kundnummer på den som står på elnätsavtalet vid inloggning med BankID/Mobilt BankID.
Vi rekommenderar att du använder webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari.

Du kan inte logga in på Mina sidor förrän ditt elnätsavtal är aktivt hos oss, det vill säga när du flyttat in i din nya bostad.

Om problemet kvarstår kan du felanmälan via vårt kontaktformulär, du hittar det genom att klicka på den gröna knappen "Kontakta oss" längst upp till höger på sidan. Beskriv ditt problem så tydligt som möjligt och ange ditt kundnummer, användarnamn (e-postadress) samt tidpunkt då felet inträffade.